CURSA DEL TORO 2019
29 de juny del 2019
          
Island Games Menorca a Gibraltar
6 - 12 de juliol de 2019
          
          
ARTIEM HALF MENORCA 2019
22 de setembre del 2019
          
          
XIV Jornades Menorca en caiac 2019
Del 3 al 12 d'octubre de 2019
          
Volta a Menorca BTT
11, 12, 13 d'octubre del 2019
          
World Pàdel Tour
Del 6 al 13 d’octubre del 2019
          
XVIII Duatló Popular de Menorca
24 de novembre de 2019
          
 
 
 
LOGO
AGENDA ESPORTIVA
Imatge MENORCA 52 SUPER SERIES SAILING WEEK

21 - 25 de maig de 2019

 
Imatge CURSA DEL TORO 2019

29 de juny del 2019

 
Imatge Island Games Menorca a Gibraltar

6 - 12 de juliol de 2019

 
Imatge ARTIEM HALF MENORCA 2019

22 de setembre del 2019

 
Imatge SWIM IN MENORCA TRAVESSIA 10 km 2019

29 de setembre de 2019

 
Imatge XIV Jornades Menorca en caiac 2019

Del 3 al 12 d'octubre de 2019

 
Imatge Volta a Menorca BTT

11, 12, 13 d'octubre del 2019

 
Imatge World Pàdel Tour

Del 6 al 13 d’octubre del 2019

 
Atras
Rei dels Fars Tòfol Castanyer, rei dels fars

L'atleta mallorquí de l'equip Salomon s'imposa en la primera edició de la Compressport Trail dels Fars disputada a Menorca, per davant de Jordi "Toti" Bes i del jove Pau Capell.

Menorca, 23 de febrer. El màgic enclavament del far de Cavalleria ha servit de punt de partida per a la primera edició de la Compressport Trail dels Fars, que ha comptat amb 325 participants en les tres curses programades, i en la qual el mallorquí Tòfol Castanyer ha exibit força per completar els 45 quilòmetres del recorregut en un temps de 3:11:29. Vanessa Ruiz ha estat la primera dona, mentre que els guanyadors en la Mitja Marató han estat el local Paco Arnau i l'atleta internacional del Compressport Team, Fernanda Maciel .

 

Tòfol Castanyer, rei dels fars

Rei dels Fars

L'atleta mallorquí de l'equip Salomon s'imposa en la primera edició de la Compressport Trail dels Fars disputada a Menorca, per davant de Jordi "Toti" Bes i el jove Pau Capell.

Menorca, 23 de febrer. El màgic enclavament del far de Cavalleria ha servit de punt de partida per a la primera edició de la Compressport Trail dels Fars, que ha comptat amb 325 participants en les tres curses programades, i en la qual el mallorquí Tòfol Castanyer ha exibit força per completar els 45 quilòmetres del recorregut en un temps de 3:11:29. Vanessa Ruiz ha estat la primera dona, mentre que els guanyadors en la Mitja Marató han estat el local Paco Arnau i l'atleta internacional del Compressport Team, Fernanda Maciel.

El sol ha acompanyat en un dia magnífic, més propi d'estiu que d'hivern, i on els corredors han gaudit d'un paisatge de somni mentre devoraven quilòmetres. Passades les vuit, els jutges han donat la sortida a Cavalleria i des del primer moment els favorits, Castanyer, Jordi "Toti" Bes i el joveníssim Pau Capell, han mostrat les seves credencials distanciant-se del grup. El recorregut constava de prop de mil metres de desnivell positiu amb un punt d'altura màxim de 142 metres, el que dóna una idea del circuit "puja i baixa" que ha esperat als corredors.

El mallorquí sempre ha dominat la prova que ha passat per asfalt, camí de pols, de pedres, diverses platges i per acabar tornant de nou a l'asfalt seguit sempre dels dos catalans. Al quilòmetre 16, la distància entre el primer i el segon rondava els quaranta segons, i s'ampliava fins als tres minuts amb el tercer. Passat el traçat més tècnic, els temps s'han anat ampliant i en els últims set quilòmetres d'asfalt, Castanyer ha mantingut la renda per creuar el primer la línia de meta. Bes (3:14:40) i Capell (03:17:23) han completat el podi final, mentre que Pau Garriga ha estat el primer menorquí en creuar la línia de meta (3:36:27).

En fèmines, Vanessa Ruíz, amb 4:36:28, s'ha mostrat intractable de principi a fi, seguida per Susana Ester (04:40:07) i Tina Ameller Carreras (04:57:18).

A la Mitja Marató hi han hagut dos noms propis. D'una banda el del menorquí Paco Arnau, que ha volat des d'Algaiarens fins a Ciutadella, (1:28:08) i el de Fernanda Maciel (01:46:54), que no ha trobat rival en la prova, demostrant el gran nivell de forma en el que es troba. L'atleta brasilera, gran amant de Menorca, ja havia comentat en la prèvia que s'anava a prendre la seva visita a terres menorquines com un entrenament de debò per la Trans Gran Canària.

A la cursa popular de set quilòmetres, el triomf ha estat per a Joan Granados (29:09) i Maria Pallicer (32:07).

La prova, organitzada conjuntament per Biosport Menorca i Elitechip ha comptat amb el suport de Compressport, marca líder del mercat en peces compressives, en un acord que des d'aquestes línies ja es pot confirmar que es repetirà l'any que ve amb la novetat de que la prova popular de set quilòmetres passarà a ser de deu quilòmetres.

Després de la competició es va celebrar el lliurament de trofeus a la mateixa meta, situada al Centre Esportiu Municipal de Ciutadella que gestiona l'empresa Biosport Menorca, al qual han acudit el conseller d'Esports del Consell Insular de Menorca, Juanjo Pons, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Ciutadella, Inmaculada González, i el seu homòleg a l'Ajuntament des Mercadal, localitat on ha arrencat la marató, Lluís Arjona.

Gran paper el del nombrós públic que s'ha acostat fins a la meta, no deixant d'animar en cap moment.

La prova, que comptava amb 325 inscrits, ha finalitzat amb nomes nou retirats.

Castanyer : "Estic molt content per la victòria encara que he de reconèixer que tant "Toti" com Pau m'ho han posat molt difícil perquè venien apretant fort. Ha estat una cursa bonica, amb unes vistes precioses, encara que no he tingut temps de parar a gaudir-les. El traçat és exigent però bell. Estic encara més satisfet perquè encara estic "molt verd", començant la temporada, tot i que no hi ha dubte que ha estat un gran dia. L'ambient ha estat fantàstic i no queda una altra que felicitar a l'organització".

Bes: "Ha estat una cursa bonica, he intentat posar-li les coses difícils a Tòfol però quan he vist al final que em treia un avantatge que no podia retallar, he anat a fer la meva carrera. He gaudit amb tot, Menorca compta amb un traçat privilegiat amb el Camí de Cavalls".

Maciel: "Menorca és un lloc preciós i el camí és molt atractiu i exigent. Has d'anar amb compte i molt centrada per evitar qualsevol entrebanc, i això és difícil perquè et quedes hipnotitzada per les seves platges i altres escenaris".

 
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS