Veure tots Veure tots
                   
7 de abril 2018
DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA
 

     
LOGO Menu
AGENDA ESPORTIVA
Imatge Fitness Experience 2019

23 de febrer de 2019

 
Imatge SWIMRUN MENORCA 2019

24 de març 2019

 
Imatge EPIC TRAIL 360º CAMÍ DE CAVALLS 2019

8, 9 i 10 de març del 2019

 
Imatge VI TRAIL DELS FARS

3 de febrer de 2019

 
Imatge VIII OTSO TRAIL MENORCA CAMÍ DE CAVALLS

17, 18 i 19 de maig de 2019

 
Imatge VII MITJA MARATÓ DE FORNELLS

13 d'abril del 2019

 
Imatge CURSA DEL TORO 2019

29 de juny del 2019

 
Imatge Island Games Menorca a Gibraltar

6 - 12 de juliol de 2019

 
Imatge ARTIEM HALF MENORCA 2019

22 de setembre del 2019

 
Atras
L'esport, transmissor de valors socials

Amb el projecte "Els valors en l'esport escolar de Menorca", el Consell Insular treballa en la pràctica esportiva com a eina de transformació social i personal a partir del respecte a les persones i l'entorn de Menorca.

 

L'esport, transmissor de valors socials

Les activitats d'"Els valors en l'esport escolar" estan dirigides a promoure i fomentar l'activitat física i l'esport:

- per al benestar físic, psíquic i emocional de la persona i mantenir un bon nivell de salut (Gabinet de medicina esportiva, Moviments, …)

- per al creixement personal i social en l'edat escolar,

- als diferents àmbits de la societat (esport per a tothom, competició, com a activitat de promoció turística) i en les diferents orientacions (IGA, curses populars, actes esportius, ...)

Una de les línies estratègiques del departament d'Esports del Consell de Menorca se centra en els escolars. Una època de la vida en què s'adquireixen valors socials i educatius que els ajuden a formar-se com a persones.

A través del projecte "L'esport per a l'edat escolar" s'impulsa la pràctica esportiva en:

- Promoció: dirigida a tota la població amb l'objectiu de familiaritzar una o diverses modalitats esportives.

- Iniciació: dirigida als esportistes escolars amb l'objectiu de participar en jocs o competicions en l'àmbit municipal i insular i amb finalitats formatives i lúdiques.

- Competició: dirigida als esportistes en edat escolar interessats en desenvolupar un més alt nivell esportiu amb objectius formatius, competitius i de rendiment.

Per aconseguir aquests objectius, el Consell de Menorca fa feina en 4 pilars que considera que s'han d'implicar en el sistema de l'esport escolar perquè són els que intervenen dia a dia en la pràctica esportiva:

- Els esportistes, d'entre 6 i 16 anys, que són els protagonistes.

- Els entrenadors i monitors, com a responsables de la formació esportiva però també de la formació de la persona i que han d'establir un escenari de pràctica esportiva respectuosa entre tots els participants.

- Els pares i les mares, com a responsables de l'educació dels escolars que han de col·laborar amb la formació dels esportistes.

- Els àrbitres, com a col·lectiu necessari per a establir un marc normatiu que permeti l'aprenentatge dels diferents esports en un marc d'igualtat.

Per tot això, des del departament d'Esports del Consell s'han plantejat diferents línies d'actuació i programes com un Decàleg de bones conductes, una proposta d'un nou Codi Ètic, les jornades "Entrenar educant" i "Més enllà de l'esport", ...

Són activitats dirigides a implantar a Menorca una pràctica esportiva saludable i la formació esportiva dels escolars fonamentada en valors educatius i socials.

 
 
   
Enllaços relacionats
Menorca       Consell Insular de Menorca
MENORCA, ILLA DE L'ESPORT