Veure tots Veure tots
                   
7 de abril 2018
DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA
 

     
LOGO Menu
AGENDA ESPORTIVA
Imatge Fitness Experience 2019

23 de febrer de 2019

 
Imatge SWIMRUN MENORCA 2019

24 de març 2019

 
Imatge EPIC TRAIL 360º CAMÍ DE CAVALLS 2019

8, 9 i 10 de març del 2019

 
Imatge VI TRAIL DELS FARS

3 de febrer de 2019

 
Imatge VIII OTSO TRAIL MENORCA CAMÍ DE CAVALLS

17, 18 i 19 de maig de 2019

 
Imatge VII MITJA MARATÓ DE FORNELLS

13 d'abril del 2019

 
Imatge CURSA DEL TORO 2019

29 de juny del 2019

 
Imatge Island Games Menorca a Gibraltar

6 - 12 de juliol de 2019

 
Imatge ARTIEM HALF MENORCA 2019

22 de setembre del 2019

 
Atras
Fillets jugant L'esport escolar als clubs de Menorca

La Conselleria d'Esports presenta aquest divendres, dia 24 d'octubre, l'Estudi de l'esport escolar als clubs esportius de Menorca, en un acte que tindrà lloc a partir de les 20 hores a la Sala Polivalent Albert Camús de Sant Lluís, obert a tothom però especialment dirigit a tots els clubs i les entitats que es dediquen a l'esport.

La realització de l’estudi ha vingut motivada per la necessitat de conèixer més a fons alguns aspectes de la realitat de l’esport en l'edat escolar a Menorca, i ha estat elaborat pel Departament d’Esports del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració dels alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Animació a les Activitats Físiques i Esportives de l’IES Cap de Llevant.

 

L'esport escolar als clubs de Menorca

Fillets jugant


El seu objectiu principal és analitzar alguns aspectes de l’esport escolar a Menorca. Per tal d'obtenir una millor aproximació a la realitat, la informació s’ha recollit a través de clubs i les entitats esportives, mitjançant entrevistes i a partir de l'observació de diferents competicions d'esport escolar en les categories benjamí i aleví; és a dir, amb escolars de 8 a 11 anys, realitzades al llarg de tres mesos de treball de camp.
La metodologia que s’ha utilitzat per elaborar aquest estudi s’ha basat en l'entrevista i l'observació. L’entrevista s’ha fet a través d’una enquesta passada a l’equip tècnic dels clubs, a la junta directiva, i als pares i les mares dels esportistes d'un total de 79 clubs dels diferents esports. Les observacions s’han fet en 19 competicions de diferents tipus (esports individuals i esports d'equip), dutes a terme en les categories esmentades.

Les competicions esportives són la culminació de tot el treball que duen a terme diàriament els clubs i les escoles esportives. Podríem dir que és el lloc on es demostra tot allò que s’ha après durant la setmana, el mes, la temporada... D’aquesta manera representa, com a mínim, una fita important per a cada esportista o equip; d’aquell dia depèn el triomf o el fracàs d’un procés d’aprenentatge.

Per tot això, consideram que és important tenir un coneixement més rigorós del que es viu a les competicions esportives en l'edat escolar. Aquest coneixement s'ha de basar en el comportament dels esportistes, el comportament dels entrenadors, el comportament dels àrbitres i, finalment, el comportament dels pares i les mares. En definitiva, depèn de tots ells que es puguin donar escenaris amb els valors socials i educatius que l’esport de formació té com a objectiu.

Finalment, es recullen diferents conclusions i reflexions que obren un ampli ventall de possibilitats d'accions per a la millora de l'esport en edat escolar de Menorca. «En definitiva, pretenem accedir a una informació que pot servir a les diferents administracions a l'hora de planificar les seves polítiques d'esport», explica el conseller responsable d'aquesta conselleria, Juanjo Pons.

 
 
   
Enllaços relacionats
Menorca       Consell Insular de Menorca
MENORCA, ILLA DE L'ESPORT