Veure tots Veure tots
                   
7 de abril 2018
DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA
 

     
LOGO Menu
AGENDA ESPORTIVA
Imatge Fitness Experience 2019

23 de febrer de 2019

 
Imatge SWIMRUN MENORCA 2019

24 de març 2019

 
Imatge EPIC TRAIL 360º CAMÍ DE CAVALLS 2019

8, 9 i 10 de març del 2019

 
Imatge VI TRAIL DELS FARS

3 de febrer de 2019

 
Imatge VIII OTSO TRAIL MENORCA CAMÍ DE CAVALLS

17, 18 i 19 de maig de 2019

 
Imatge VII MITJA MARATÓ DE FORNELLS

13 d'abril del 2019

 
Imatge CURSA DEL TORO 2019

29 de juny del 2019

 
Imatge Island Games Menorca a Gibraltar

6 - 12 de juliol de 2019

 
Imatge ARTIEM HALF MENORCA 2019

22 de setembre del 2019

 
Atras
reconeixement metge a un esportista El Gabinet de Medicina esportiva del CIM va atendre 348 persones al 2013

El Gabinet de Medicina Esportiva de la Conselleria de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca va atendre durant 2013 un total de 348 persones entre revisions i consultes, segons consta a la Memòria d'Activitats del passat exercici.

Cal destacar que el nombre d’esportistes de temps lliure quasi s’ha triplicat en relació al nombre de persones ateses a l’any 2012, que va ser de 44, el que demostra un augment important de la pràctica esportiva de temps de lliure a la nostra illa. Per tant, una raó més per destacar la importància i necessitat dels controls de salut previs a l'inici de la pràctica esportiva.

 

El Gabinet de Medicina esportiva del CIM va atendre 348 persones al 2013

reconeixement metge a un esportista

Concretament, es van realitzar 331 revisions mèdiques amb l'objectiu d'avaluar l'estat de salut general de la persona que volia practicar esport. D'aquestes, 128 corresponien a escolars, 92 a esportistes federats i la resta per a practicants d'esport de temps lliure.
Les consultes mèdiques per atendre una lesió o incidència concreta van arribar a les 17.

L’objectiu fonamental del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular és el de garantir el bon estat de salut de tots els esportistes de l'illa, especialment en el que respecta a la Valoració de l’Aptitud Esportiva per prevenir la mort sobtada i també en quant a les proves de Valoració Funcional de l’esportista, per donar suport en l’entrenament de rendiment esportiu. El servei va dirigit a tot el ventall de població esportiva de l’illa, començant amb els esportistes escolars, federats i fins els de temps lliure.

Altra activitat del Gabinet és la seva participació en cursos de formació de tècnics esportius, en temes relacionats amb la medicina de l’esport, ciències del cos humà, fisiologia de l’exercici físic... organitzats per qualsevol entitat que ens demani la nostra col·laboració. Aquest any 2013 s’ha participat amb el cicle formatiu de grau superior de Tècnic d’Activitats Físiques i Esportives, de l’IES Cap de Llevant de Maó, fent el Taller d’embenats funcionals en el món de l’esport i la xerrada Funcions d’un Centre de Medicina de l’Esport.

La divulgació del Gabinet de Medina Esportiva i dels temes relacionats amb la salut i l’esport, fent xerrades i conferències, com resposta a la petició de qualsevol entitat relacionada amb el món de l’esport, és altra de les seves tasques. Aquest any passat s’ha fet una xerrada sobre Reanimació Cardiopulmonar i ús de Desfibril·lador Semiautomatic a petició del Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament d’Alaior, s'ha organitzat la conferència Control mèdic de l’ultrafondista donada pel Dr. Daniel Brotons, metge del Servei de Medicina de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, dins de les activitats de la Trail Menorca Camí de Cavalls i s’ha fet un Taller sobre alimentació en el nen futbolista dintre de les activitats del campus d’entrenament de tecnificació organitzar pel Club Sporting Illa de Menorca.

Una altra activitat que es porta a terme és la d'assessorament en matèria de medicina esportiva i de salut a l’Àrea d’Esports del Consell Insular, així com el desenvolupament de programes on la salut i l’esport són el eixos fonamentals. Actualment aquests programes són el de Promoció de l’Activitat Física per a la Salut, que es porta a terme junt amb el servei d’Atenció Primària de l’Ib-Salut a Menorca i que s’ha posat en marxa en el 2013 i on estaven participant a finals d’any uns 23 usuaris sedentaris que han començat la pràctica d’exercici físic de forma regular i assessorada.

Recordam també que els clubs o esportistes interessats que vulguin fer ús d’aquest servei es poden adreçar al Gabinet de Medicina Esportiva al telèfon 971354173 o al Departament de d’Esports del Consell Insular de Menorca al telèfon 971360849, en horari de matins.

 
 
   
Enllaços relacionats
Menorca       Consell Insular de Menorca
MENORCA, ILLA DE L'ESPORT